Täällä ollaan. Päätin perustaa blogin, jotta saisin intoa painonpudotukseen terveempien elämäntapojen opetteluun!

Kuka täällä siis kirjoittelee? Olen 26-vuotias neito pohjois-Suomesta, ja erilaisia laihdutuskuureja on takana useita. Olen laihduttanut niin kauan kuin muistan, ensimmäisen kerran yläasteen aloitettuani. Olin aina "pyöreä lapsi", josta lienee jäänyt tämä lihavuuden stigma.

Tämän hetkiset mittani ovat 163 cm ja 74,5 kiloa: painoindeksi on näin ollen 27,9. Lievästi lihava. Minun pituiselleni normaalipainon raja kulkee kiloissa 49 - 66. Tavoitteenani on päästä 65 kiloon, joten pudotettavaa on kymmenisen kiloa. En siis ole mitenkään kauhean ylipainoinen, eivätkä ihmiset usein arvaakkaan, että minulla on ylipainoa.

Toisaalta yritän päästä eroon koko painonpudotus-käsitteestä, toisaalta taas on mukavaa ajatella tavoitteet lukuina. Ultimaattisena haaveena olisi kuitenkin oppia uudet elämäntavat: syömään, juomaan ja liikkumaan siten, että paino hakeutuisi kuin luonnostaan tuonne normaalin puolelle. En ala enää yhdellekään dieetille, niillä olen tehnyt jo tarpeeksi hallaa keholle. Nykyään pyrin tekemään vain muutoksia, jotka tuntuvat oikeasti hyvältä ja joita pystyn noudattamaan loppuelämän.

 

tumblr_mb2d05gMpX1rgj2c1o1_500-normal.jp

 

"Ainakin vaatteet päällä oon hyvännäköinen", pätee aika hyvin minuun. Vaatteiden alla totuus on toinen. Voi mitä löllöä... En ole koskaan ollut kovin innostunut liikunnasta. Koulun liikuntatunnilla minut valittiin aina viimeisten joukosta, ellei viimeisimpänä. Vielä ensimmäisillä luokilla sivakoin innoissani Kemijoen jäällä, mutta sitten jotain tapahtui. Yläasteen ja lukion liikuntatunnit meni niin paljon lintsatessa, kuin mahdollista.

Yläasteen alussa laihdutin pois lapsenpyöreyteni armottomalla nälkälakolla. Olinkin täysin normaalipainoinen - ellen jopa hoikka, yläasteen läpi lukion viime vuosille, jolloin tapasin nykyisen kihlattuni. (Niin, ja noinakin normaalipainon vuosina kuvittelin jatkuvasti olevani lihava...) Parisuhde paisutti. Sehän meni ihan perinteisesti: sohvannurkassa mussutettiin herkkuja elokuvaa katsoessa. Käytiin syömässä ulkona, elokuvissa herkuttelemassa, ja niin edelleen. Vaikutuksensa taisi olla myös sillä että sain ajokortin, ja auton käyttööni. Siinä meni sekin vähä pyöräilystä saatu hyötyliikunta! (Tosiasiassa sitä kertyi varmaan paljonkin, pyöräilinhän lähes kaikkialle.)

this_one_runs_on_fat_and_saves_you_money

8 vuotta on suhdetta takana, ja tuo aika on ollut vuoristorataa painolle (ei niinkään että suhde olisi syy, alkuaikoja lukuun ottamatta). Parisen kertaa olen tainnut "kunnolla" laihduttaa 5 - 10 kilon verran, ja takaisinhan ne on tulleet surullisenkuuluisten kavereiden kanssa. Painavimmillani olen ollut 78 kiloa. Vuoden 2012 - 2013 vaihteessa pudotin yli 5 kiloa, mutta viime vuoden aikana ne taas hiipivät takaisin.

Nyt, tammikuussa 2014 päätin tehdä ryhtiliikkeen. Painoa on tähän mennessä lähtenyt 1,2 kiloa. Herättelen keskivartalon lihaksia tällä lankku-haasteella, nyt ensimmäinen viikko takana:

 

944270_143491579174855_1235844063_n-norm

 

Muistutuksena vielä korrekti tekniikka:

 

how%20to%20plank-normal.jpg

 

Tästä se lähtee, wish me luck!